Avtobus do in iz Barcelona

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Barcelona

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Barcelona

Barcelona - Informacije o mestu

Barcelona je zagotovo ena bolj raznolikih mest v Evropi. Ponuja dolge peščene plaže, urbana mestna središča, parke, moderno arhitekturo, galerije in hrano in zabavo za vsak okus. Se še spominjate glasbene skupine Queen in Fredda Mercury-ja? Glasbenika je mesto tako navdušilo, da mu je posvetil pesem »Barcelona«, ki so v 90 letih prejšnjega stoletja otvorile Olimpijske igre. Pomemben dogodek tudi za Slovenijo, saj smo prvič nastpili na OI kot samostojna država.

Barcelona je glavno mesto pokrajine Katalonija in dom nogometnemu kljubu FB Barcelona, ki ga tudi ne-nogometni privrženci dobro poznamo. Mesto obdaja Sredozemsko morje in bližnji hribovit del. Lezite na plažo Barceloeta in pojdite na izlet v bližnje gore. Krasna destinacija, dosegljiva z avtobusom je Montserrat, od koder boste imeli najboljši razgled na vso mesto in njeno okolico. Ne le zgodovinske in naravne znamenitosti, vendar je Barcelona poznano kulturno središče. Z nekaj več kot 1,6 miliona prebivalcev je mesto dom številnih parkov: Park Güell, Montjuic, kjer si lahko ogledate znane spomenike in celo gradove, se sprostite in uživate v naravi. Mesto ponuja ogromno zgodovinskih in naravnih znamenitosti, kot tudi vsakodnevnega živahnega vrveža, ki je značilen za temperamente Katalonce. Z nekaj več kot 1,6 miliona prebivalcev je mesto poznano kulturno središče. Potujte v Barcelono s FlixBusom in raziščite to živahno mesto, polno šarma in

Barcelona - Znamenitosti

Barcelona je razdeljena ne več predelov, od plaže vse do hriba Tibidabo. Vsak predel je zgodba zase, ima svoj slog in tempo življenja. V vsamem središču mesta, je četrt Eixample. Tukaj najdete nepogrešljive znamenitosti, izpod rok mojstra Antonia Gaudija: Sagrada Familia, Casa Mila in Casa Batillo. Sagrada Familia sodi med najbolj znane stavbe v Evropi, ki še danes ni končana. Zaključena naj bi bila leta 2026, točno 100 let po smrti velikega mojstra Gaudija. Katedrala je visoka ravno toliko, kot najvišji sosednji hrib. Nekaj ulic stran se nahaja Gotska četrt, ki je polna majhnih trgovinic in posebnih prodajaln, kjer se je užitek sprehajati. V tej četrti obiščite Morsko katedralo, oz "Catedral de Santa María del Mar”.

V predelu Gracia se nahaja znan Park Guell, arhitekta Gaudija, kjer se boste lahko sprehodili, imeli pogled na vso mesto in uživali lepote moderne umetnosti in narave.

Na drugem koncu mesta se razpostirajo dolge peščene plaže. Najboljn znani sta Sant Sebastia in Barceloneta. Nekoč ribiški predel je danes živaheno turistično območje razglašeno za 3.najlepšo plažo v Evropi. Plaža je obiskana vse dni v letu, saj je kopalna sezona vse od marca do novembra. Poleg tega so na obrobju številni lokali, nočni klubi, kavarne in celo fitness na prostem. V poletnih mesecih pa so plaže lahko celo prenatrpane. Ko se boste naveličali morja in sonca, najamite kolo in se odpravite na najbolj znano ulico v Barceloni, to je La Rambla. Ulica se začne na obali, nadaljuje z zelenico vse do notranjosti mesta. Danes je ulica zelo turistična, polna lokalov in restavracij in tudi nekaj krasnih tržnic, kjer lahko kupite sveže sadnje, zeljenavo, lokalne ribe, začimbe in druge izdelke.

Barcelona - Kultura in zgodovina

Barcelona ima bogato kulturo in zgodovino, ki se je oblikovala zadnjih 2000 let. Prvotno ime Barcelone je bilo Barcina, ki ga je ustanovill Rimsko imperij. Mesto je bilo priča vzponu in padcu številnih dinastij, navsezadnje dikrature Franca Francisca. V zadnjih desetletjih smo priča razvoju Barcelone v urbano, živahno, moderno mesto, kjer vsak najde nekaj zase. Zgodovinska in naravna dediščina je zelo imponentna, kar potrjuje vsako leto več kot 3 milione turistov in Unescova svetovna dediščina, kamor spadajo večinoma Gaudijeva dela. V mestu ne gre prezreti muzejev katalonskih in drugih španskih avtorjev. Blizu Ramble je tudi muzej Pabla Picassa, ki je vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen in temu je primerna gneča pred vhodom. Če jih želite obiskti več, priporočamo nakup kombinirane karte za 6 vstopov, s ceno 30eur.
Poleg tega mesto gosti številne festivale in predstave. Ob prazniku 15.avgusta je znan katalonski praznik Festas de Gracia, kasneje Festas de Sants. Katalonska prestolnica vas ob bogati kulturi in obeleženju le te, zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Barcelona - Nočno življenje

Barcelona je pravo mesto za večerno sprostitev. Ta je lahko mirna, ob kozarcu vina ali sangrie ali živahna ob ritmih glasbe. Si želite doživeti pravo katalonsko kulturo? Priporočamo obisk flamenko šov-a, preverjen je lokal Tarantos, kjer je cena ugodna. Če si želite klubske zabave, se odpravite do plaže Barcelonete, kjer so številni nočni klubi, kot so Razzmatazz, Patcha in drugi. Lokali ob plaži sicer niso najcenejša izbira, saj sta pijača in vstopnina kar dragi, vendar so to boljši evropski nočni klubi. Se sprašujete, kako žurajo Katalonci? Preden odidejo v klube, si izberejo lokal in privoščijo pijačo in tapase. Dobri in ugodni so v predelu Gracia, preizkušen je bar Lo Pinyol. Številni prav tako okrog La Rabmle, vendar so cele zelo prilagojene turistom. Ste že slišali za Chupitos? Po špansko pomeni »kozarček«, vendar je to izraz za lokale, kjer ponujajo na stotine vrst pijač. Od shotov to koktejlov, po zelo izvirnih imenih, od Monice Lewinsy do Star Warsa. Vendar pozor: nekatere chupitose se pije na prav poseben način, z raznimi akrobacijami. Nimamo dvomov, da bo zabava zagotovljena.

Zanimivosti o mestu Barcelona

Trditev, da je uradni jezik Španije španščina, je nekakšna izjema. Zaradi zgodovine, močne narodne kulture so se v Španiji oblikovali 3 glavni jeziki: katalonski, galicijski in baskovski. Seveda ne gre zanemariti, da v Španiji obstaja mnogo več jezikovnih skupin. Katalonski jezik je eden najstarejših jezikov v Evropi. Je romanski jezik in pravijo, da izvira iz vulgarne latinščine. Vsekakor ima jezik bogato literarno tradicijo. Kot zanimivost naj povemo, da se prebivalci Barcelone smatrajo za Katalonce in ne Špance. Ponosni na svojo kulturo in jezik, ki se razlikuje od klasične španščine, ki jo govorijo npr. V Madridu. Vlada jo je uvedla celo v šolskem sistemu. Otroci se sedaj enakovredno učijo katalonščine kot španskega jezika.

V kolikor torej pridete v pogovor z domačini in raje nagovarjajte kot katalonce (in ne špance), ki govorijo svoj jezik – katalonščino.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti