Z avtobusom potuj do letališča

Dnevne povezave do letališč od 5€!

Potovanje s FlixBus avtobusom ima številne prednosti- razvejano mrežo poti po vsej Evropi, avtobusne povezave do evropskih prestolnic, moderne in udobne avtobuse, uporabo brezplačnega interneta (wifi)....Te vseeno nismo prepričali in si želiš norih aventur na drugi celini? New York, Dubaj, Tajska, Bali...? V tem primeru avtobus morda ni najboljša rešitev, saj bi potoval tedne (če vzamemo v zakup avtobus na trajektu do New Yorka:D). Kljub temu imamo rešitev zate, saj ti ponujamo vsakodnevne, ugodne avtobusne prevoze do večjih evropskih letališč!

Kaj to pomeni v praksi? Vse kar moraš narediti, je najti ugodno letalsko vozovnico z večjega letališča, za prevoz na letališče pa poskrbimo mi! Brezskrbno, ugodno,  z avtobusom do letališča, kjer so skrbi o prtljagi, udobju in dragih parkirninah povsem odveč! (o osebni prtljagi poglej tukaj: »Osebna prtljaga«) Na kratko: Manj stresa – več zabave!

Ali si vedel, da je vsako leto na letalih kar 237 milijonov praznih sedežev? K izboljšanju lahko pripomoreš tudi ti in to leto potuješ ugodno po celem svetu! Vse kar moraš storiti je rezervirati vozovnico za tvojo naslednjo avanaturo!

Ps. Pripravili smo tudi nasvete ali t.i misije, kako »zapraviti čas« med čakanjem na svoj let. Kaj vse lahko počneš na letališču, preveri spodaj.

Letališče Frankfurt (FRA)

Frankfurt letališče je eno največjih in najbolj prometnih letališč v Evropi, od koder lahko letiš na vse konce sveta. Letališče se nahaja 12 kilometrov od samega mestnega središča.

Na letališču

Terminal 1 je glavno prometno središče Lufthanse in član Star Alliance. Je največji terminal na frankfurtskem letališču. Če se odpravljaš na letališče po prijatelja, ga lahko pričakaš v pritličju, kjer se nahajajo prihodi. V drugem nadstopju pa lahko najdeš odhode letov in »check-in«.

Terminal 2, ki je manjši, a nič manj pomemben, v večini opravlja z Oneworld in SkyTeam letalskimi družbami.

Ponudba samega letališča je raznolika in zabavna. Poleg brezcarinskih prodajaln, boš našel frizerske salone in druge sprostitvene salone, lične kavarne, restavracije in seveda brezplačen Wi-Fi.  Čakanje na let tako ne bo dolgočasno, kdo ve, morda pa skočiš v zakon v drugi državi? Tudi to je mogoče, saj se na letališču nahaja poročna kapela. 

Tvoja misija na letališču

Letališče je ogromno in mi smo prepričani, da se boš lahko zabaval tako ali drugače, tudi brez naše pomoči. Toda v primeru, da ti zmanjka idej, je to letališče kot nalašč za opazovanje drugih ljudi. Ljudje z različnih koncev sveta, različnih kultur, zbrani na enem mestu. Usedi se, prepusti se domišljiji in si zamisli njihovo zgodbo. Lahko pa tudi pristopiš do posameznika in izveš njegovo zgodbo s prve roke. 

Lokacija avtobusne postaje

FlixBus ima 2 avtobusni postaji na letališču, eno na terminalu 1 (parkirišče P36) in drugo na terminalu 2. Na letalski vozovnici (ali na spletu) lahko preveriš, s katerega terminala imaš let. V primeru da izstopiš na napačnem, se lahko zapelješ do pravega z brezplačnim Skytrain-om.

Terminal 1 

Hugo-Eckener-Ring (parkirišče P36) 60549 Frankfurt Flughafen

Terminal 2 

Frankfurt Flughafen (FRA) 60549 Frankfurt am Main

Karlsruhe ↔ Frankfurt Heidelberg ↔ Frankfurt Mannheim ↔ Frankfurt

Letališče München (MUC)

Drugo največje letališče v Nemčiji, ki ima dobre povezave z zanimivimi svetovnimi destinacijami. Je moderno, mednarodno letališče, slovi po prijaznem osebju, ki poskrbi za zadovoljstvo strank, udobje in čistočo samega letališča. Nanj se lahko obrnete tudi v primeru, ko potrebujete pomoč pri iskanju poti. Letališče se nahaja približno 32 kilometrov severno od mesta München. (Pozor: Letališče »Memmingen« se neuradno imenuje »Munchen West«, saj služi kot alternativa za nizkocenovne lete letališča München.)

Na letališču → Surfanje in drugo

Poleg prvotnega namena samega letališča, predstavlja prostor velik trgovski center, s pestro gostinsko ponudbo in prostočasnimi aktivnostmi. Po nekaj urnem nakupovanju, se boš lahko sprostil v posebnih boksih za spanje ali t.i. mini hotelih, kjer boš zatisnil oči za uro ali celo noč (cena za 1 urni oddih je od 10€).

Letališče München je aktivno v vseh letnih časih, vse mesece v letu. Letalski navdušenci lahko 50 do 90 minut preživite v zakulisju dogajanja na letališču in ogledu največjega potniškega letala na svetu-Airbus A380.

V zimskem času lahko obiščeš tradicionalno božično tržnico, v poletnih mesecih pa lahko deskaš na vodi: in to dobesedno! Preveri na lastne oči: https://www.youtube.com/watch?v=swqL8GWzWqA

Tvoja misija na letališču → doživi tipično bavarsko kulturo na letališču samem

Prvi korak: SI opazil dekleta v pisanih oblekah in fante z rjavimi usnjenimi hlačami in karirastimi srajcami? Obišči trgovino Gössl, kjer boš našel značilno bavarsko opravo, ki jo moraš preizkusiti na sebi.

Drugi korak: Ovekoveči ta dogodek. Posnami selfie, poveži se na brezplačen wifi in objavi na družbenih omrežjih, kako izgledaš kot pravi Bavarec.

Tretji korak: Privošči si pravi bavarski obrok. Odpravi se do pivnice Airbräu, saj je čas za pečeno meso in okusno Käsespätzle [kezešpecle], seveda ob spremstvu vrča piva, proizvedenega v neposredni bližini samega letališča. Priporočamo, ga naročiš kot pravi lokalec v pravi velikosti: Maß [mas]-literska izvedba, za eno osebo seveda.

Četrti korak: Čas za dremež. Ker vemo, da je bavarska hrana precej težka, ti bo prijalo zatisniti oči. Zadremaj v »spalnem boksu« (napcabs) in si napolni baterije.

Peti korak: Pomisli na prijatelje in družino. Ne pozabi jih obdariti, izbiraš lahko med veliko trgovinami s tradicionalnimi spominki.

Šesti korak: Ne zamudi leta!

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se na avtobusni postaji med terminaloma 1 in 2. Ne glede na odhod leta, boste s kratkim sprehodom le nekoliko razgibali noge.

Mednarodno letališče München (MUC)

Terminalstraße Ost

285356 München, Nemčija

Nürnberg ↔ München mednarodno letališče Bamberg ↔ München mednarodno letališče Berlin ↔ München mednarodno letališče

FlixBus + letališče Munich / Frankfurt + South African Airlines = Odlična potovalna izkušnja!

Si želiš obiskati Južno Afriko, Namibijo ali Mauritius? Sedaj je to mogoče, zahvaljujoč sodelovanju FlixBusa z Južnoafriškim letaliskim prevoznikom (SAA).

Vsi potniki, ki letijo s South African Airways (SAA) z letališč Munich ali Frankfurt am Main, lahko zaradi pogodbe o sodelovanju, sklenjene med FlixBusom in SAA, koristijo brezplačen avtobusni prevoz do letališča. Odhodi naših avtobusov se tako usklajujejo z odhodom in prihodom letov. Ponujamo ti priročno in nepozabno izkušnjo, ki je ni moč zamuditi!

Kako lahko izkoristim to ponudbo?

  • Rezerviraj let pri družbi SAA iz Münchna ali Frankfurta oziroma ali v enega izmed njiju na spletnem mestu www.flysaa.com
  • Prejel boš kodo za brezplačen prevoz do letališča s FlixBusom.
  • Rezerviraj si sedež na avtobusu in uživaj to neverjetno potovanje!

Letališče Paris Charles de Gaulle (CDG)

Zaradi svoje velikosti in velikega števila potnikov je pariško letališče zanimivo zaradi pestre ponudbe in hkrati zamudno, če želite na let kolikor hitro se le da. Zaradi tega razloga priporočamo, da se na letališče opravite nekoliko prej in v miru najdete ustrezen terminal. To lahko storite peš ali z brezplačnimi shuttle busi, ki peljejo vsakih nekaj minut. 

Na letališču

V kolikor imaš prosti čas, pojdi nakupovati! Obstaja nekaj luksuznih možnosti za nakupovanje (ali samo paša oči :)), priznanih modnih blagovnih znamk kot so Dior, Prada, Hermes...in pa tiste po dosegljivih cenah kot so Mango in Victoria s Secret. Če želiš razvajati brbončice, so Francozi pravi specialiasti tudi na letališču. Tudi v primeru pomanjkanja časa, je izbira kavarn, pekarn in manjših živilskih trgovin precejšnja. Pomni: večina trgovin in restavracij je pred varnostno kontrolo.

Brskanje po spletu je brezplačno, a nekoliko počasno. V kolikor potrebuješ hitrejši dostop do interneta (in brez oglasov), ga lahko dokupiš. V kolikor potuješ brez prenosnika, so na voljo multimedijske sobe z računalniki.

Si navdušenec nad Playstationom? Na CDG-ju lahko igraš najnovejše igre kar brezplačno! Nas je letališče povsem navdušilo in komaj čakamo, da ga ponovno obiščemo!

Tvoja misija na letališču

Pariz je romantično mesto, ki veliko ponuja, vendar je Eifflov stolp nepogrešljiva znamesitost. Pravila igre so enostavna:

  • Poskusi najti čim več spominkov z Eifflovim stoplom
  • Fotografiraj jih
  • Da otežimo tako preprosto nalogo, smo si izmislili še eno pravilo: Eifflov stolp kot logo letališča ne šteje!

Lokacija avtobusne postaje

Avtobusna postaja se nahaja na Terminalu 3

Naslov:

Letališče Charles de Gaulle (CDG)

Rue d'Athènes 93290 Tremblay-en-France

Amsterdam ↔ Pariz Charles de Gaulle (letališče) Lille ↔ Pariz Charles de Gaulle (letališče) Lyon ↔ Pariz Charles de Gaulle (letališče)

Letališče Berlin Tegel (TXL)

Letališče Tegel je največje in glavno mednarodno letlaišče v okolici. Nahaja se 8 kilometrov severno od središča mesta. V prihodnjih letih je predvidena izgradnja novega letališča, ki naj bi združeval obe sedanji letališči (Tegel in Schönefeld). Kljub temu, letališče Tegel trenutno obratuje normalno.

Na letališču

Če želiš opraviti nekaj nakupov ti priporočamo, da to storiš preden greš čez varnostno kontrolo, saj je izbor trgovin po kontroli omejen. Za hrano boš imel na izbiro mnogo restavracij in pekarn, kjer boš lahko našel dostojno velik sendvič, ki te ne bo pustil razočaranega.Letališče ti omogča uporabo wifi-ja do 1 ure, nadaljno brskanje po spletu je plačljivo.

Iz Tegela letijo večinoma nizkocenovni prevozniki, kot so Air Belin in Eurowings (prej Germanwings), tako da bo tvoje potovanje žepu prijazno!

Tvoja misija na letališču Tegel

Naša sodelavka Christina prisega, da je možno od izstopa iz avtobusa do opravljenega varnostnega pregleda porabiti le 5 minut! Najverjetneje je mogoče opraviti le na zabavno-inovativen način, zato te izzivamo, da premagaš njen rekord! J
Druga možnost je, da si pogledaš 11.epizodo 5.serije Domovine (Homeland) in skušaš ugotoviti lokacije znotraj letališča, kjer so bili posneti prizori.

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se na terminalu A / B, neposredno pri avtobusni postaji v smeri mesta “Flughafen Tegel Airport Berlin”.

Naslov:

Access to Tegel Airport

13405 Berlin, Nemčija

München ↔ Berlin Dresden ↔ Berlin Aalen ↔ Berlin

Letališče Berlin Schönefeld (SFX)

Letališče Schönefeld se nahaja 18 kilometrov jugovzhodno od središča mesta Berlin. Je razmeroma majhno, kjer boš brez težav našel pravo pot.  V prihodnjih letih je predvidena izgradnja novega letališča, ki naj bi združeval obe sedanji letališči (Schönefeld in Tegel). Kljub temu, letališče Schönefeld trenutno obratuje normalno.

Na letališču

Seznam ponudbe je nekoliko manj obsežen kot na ostalih letališčih, vendar tudi tukaj lahko najdeš brezcarinske trgovine, ki se nahajajo na terminaloma A in D. Ko izbiraš restavracije, ti priporočamo, da si jih privoščiš pred varnostno kontrolo, sa bo tako tvoja izbira večja. Do 1 ure lahko uporabljaš brezpačen wifi.

Z letališča Schönefeld letita dva nizkocenovna velikana: EasyJet dosega preko 50 destinacij, kot so Maroko, Velika Britanija, Izrael in mnogo drugih. Če načrtuješ potovati z Ryanairom, pa lahko ugodno obiščeš Španijo, Italijo in druge zahodne države

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se na parkirišču P3, pred Terminalom B.

Naslov:

Letališče Schönefeld

12521 Berlin, Nemčija

Osnabrück ↔ Berlin Hamburg ↔ Berlin Dresden ↔ Berlin

Letališče Allgäu Memmingen (FMM)

V bližini mesta Memmingen, na jugu Nemčije v neposredni bližini polj, boste našli majhno in prikupno letališče. Nič kaj kaotično, brez čakanja v vrstah in z enim samim terminalom. Včasih z manj kot šestimi odhodi na dan, ne boste imeli stresnega občutka, kot je to značilno za večja letališča. Tako lahko pridete z avtobusom, si privoščite pivo, se povežete na brezplačen wifi, se sprostite in počakate na odhod letala.

Na letališču

Letališče Memmingen je pogosto poimenovano kot München-West, saj je odlična nizkocenovna alternativa glavnemu Münchenskemu letališču. Nahaja se 90 minut iz samega mestenga središča, ki je enostavno dostopno z avtobusom. Od tod lahko letiš z Ryanairom, Wizzairom in drugimi »low-cost« prevozniki do priljubljenih počitniških destinacij v Španiji, Grčiji, Italiji...

Poleg prej omenjenaga brezplačnega brezžičnega interneta, je ponudba na letališču dokaj skromna, vendar zadostna. Na voljo imaš nekaj restavracij, pivnico, kavarne s sladicami in brezcarinsko trgovino, za nujne stvari kot so: čokolade, parfumi in izbor alkoholnih pijač.

Tvoja misija na letališču

"Poletna" misija na letališču:

  • Poišči restavracijo Berger s in si privošči značilne bavarske specialitete v spremstu vrča piva! Da jo boš hitreje našel: nahaja se le 10 minut hoje od Terminala, kjer so odhodi.

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se neposredno pred terminalom. Prepričano smo, da jo boš hitro našel!

Naslov:

At the Allgäu Airport GmbH & Co. KG

87766 Memmingerberg, Nemčija

München ↔ Memmingen Bamberg ↔ Memmingen Nuremberg ↔ Memmingen

Letališče Stuttgart (STR)

Mednarodno letališče Stuttgart je šesto največje v Nemčiji. Nahaja se v osrčju države in približno 13 kilometrov oddaljeno od samega mesta Stuttgart. Neposredno ob njem se nahaja prizorišče za sejme, zanimivo za poslovneže. Letališče ima štiri terminale, vendar je moderno, čisto in pregledno.

Na letališču

Možnosti nakupovanja na letališču v Stuttgartu so precej omejene, pa vendar zadostne za nujne stvari. Imajo tri brezcarinske trgovine po varnostni kontroli, na Terminalnih 1,3 in 4. Pred varnostno kontrolo lahko najdete knjigarno, nekaj manjših trgovin z oblačili in eno z živili. Če želiš pojesti nekaj toplega, to stori pred kontrolo. Na Terminalu 3 imaš na voljo značilno pivnico, kjer ponujajo klasične nemške dobrote. Če imaš raje hitro hrano, pa sta na na Terminalu 1 McDonalds in BurgerKing. Za gurmanske petičneže lahko izbiraš med Restaurant Top Air ali Red Baron.

Wifi lahko brezplčano uporabljaš do 1 ure. Po poteku časa, ga lahko dokupiš ali prebereš kakšno knjigo ali revijo.

Najbolj pogoste letalske družbe na letališču so Eurowings (low-cost), Air Berlin, Condor ali Tufly. Za Eurowings je Stuttgart pomembno središče, od koder ponujajo 50 destinacij, večinoma evropskih, med njimi tudi nekaj čarterjev v poletnih mesecih.

Tvoja misija na letališču: Preizkusi simulator letenja!

Simulacijo rezerviraj pred prihodom na letališče

  • Upravljaj letalo tako, da ne strmoglavi!* :)
  • Zvedi zabavno ali strašljivo? Oglej si spodnji video:

*Brez skrbi, letalo v simulaciji ne more dobesedno strmoglaviti.

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se na avtobusnem terminalu, približno 5 minut hoje stran od  zgradbe letališča. Pot je ustrezno označena, tako da ne boš imel težav jo najti.

Naslov:

Busterminal Messe Ost

Stuttgart Flughafen/Messe

70599 Stuttgart

Ulm ↔ Stuttgart Karlsruhe ↔ Stuttgart Strasbourg ↔ Stuttgart

Letališče Bratislava / M. R. Štefánik (BTS)

Letlaišče lahko sedaj dosežeš enostavno in hitro s Flixbus avtobusom. Nahaja se 9 kilometrov od Slovaške prestolnice, kjer lahko najdeš veliko nizkocenovnih »low-cost« letov, med njimi tudi irskega velikana Ryanair. Letališče v Bratislavi je povezano kar z 21 evropskimi letališči po Evropi.

Na letališču

Let iz Bratislave:: Kljub temu, da je to glavno mednarodno letališče, sodi (po evropskih standardnih) med manjša letališča. Tako je nabor ponudbe enak njegovi velikosti. Na voljo imaš nekaj brezcarinskih trgovin, knjigarno, eno restavracijo in kavarno. Vendar ni vse v velikosti kajne? Ponudba letališča nam je všeč..

Prosti čas lahko preživiš tako, da brskaš po spletu in planiraš nadaljna potovanja po mestu. Koristi neomejen brezplačen Wi-Fi in pozabi na prazno baterijo-saj je vtičnic več kot dovolj!.

Let za Bratislavo: Bratislava ima odlično lokacijo in sicer blizu treh meja: avstrijske, madžarske in seveda slovaške. Odlična priložnost za obisk treh držav, preden poletiš med oblake. Na prvem mestu ne sme manjkati slovaška prestolnica, ki jo lahko z javnim prevozom dosežeš v pičlih 30 minutah. Na drugem mestu je avstijski biser Dunaj, kamor te popeljemo mi-Flixbus, neposredno iz letališča, v le 75 minutah.

Tvoja misija na letališču

Tokratna misija je najti misijo na letališču in nas o tem obvestiti! :)

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se neposredno pri Terminalu

Naslov:

Ivanská cesta 4356/39

820 01 Ružinov, Slovaška

Dunaj ↔ Bratislava Gradec ↔ Bratislava München ↔ Bratislava

Mednarodno letališče Dunaj (VIE)

Dunajsko letališče se nahaja v mestu Schwechat, 16 kilometrov od avstrijske prestolnice. Poleg tega je hitro dosegljiv z Bratislave in v neposredni bližini madžarske meje. Letališče je sodobno, čisto, kjer je za organizacijo in varnost dobro poskrbljeno. 

Na letališču

Dunajsko letališče sodi med srednje velika evropska letališča, vendar ti tukaj ne bo nikoli dolgčas. Lahko se sprostiš v eni izmed kavarn ali barov, si privoščiš obrok v Johan Strauss-u, priljubljeni restavraciji s tradicionalno avstijsko kuhinjo, kjer ne smeš pozabiti na sladico- Sacher torto! V primeru želje po nakupovanju, je na letališču na stotine trgovin, kjer se boš počutil-a, kot da si v nakupovalnem centru in ne na letališču. Na voljo je tudi 7 brezcarinskiih trgovin.

Kaj početi na letališču na Dunaju? Ko zaključiš z nakupovanjem zase in svoje bližnje, se udobno namesti na udobne sedeže in sprosti. Brezplačno, neomejeno, brskaj po spletu. Na voljo imaš tudi delovne prostore (gate B in C), z integriranimi vtičnicami za elektriko in USB priključki

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se v neposredni bližini železniške postaje "Flughafen Wien", le nekaj korakov stran od Terminala 1.

Naslov:

Wien Flughafen

Busstraße

1300, Schwechat

Gradec ↔ Dunaj letališče Bratislava ↔ Dunaj letališče Budimpešta ↔ Dunaj letališče

Letališče Nica Côte d'Azur (NCE)

Letališče se nahaja v bližini mesta, le 6 kilkometrov od samega mestnega središča, tik ob prelepi francoski rivieri. Čeprav gre za manjše letališče, namenjeno predvsem počitniškem turizmu, ostaja še vedno tretje najpomembnejše letališče v Franciji.

Na letališču

Leti za in iz Nice: 
Naši avtobusi povezujejo letališče v Nici z mnogimi mesti v Franciji kot Italiji. Letališče je operacijsko središče za EasyJet in je tako poceni alternativa drugim bližnjim letališčem. Z EasyJetom lahko potuješ do Grčije, Škotske ali drugod po Franciji. Pogosti to tudi leti z AirFrance, kamor lahko letiš širom sveta.  

Imaš morda že rezerviran let do Nice? Rezerviraj sedež na FlixBusu in potuj vzdolž lepe francoske obale (Côte d'Azur), morda do Marseilla? Ali do italijanske modne prestolnice, Milana? To lahko storiš enostavno, s kombinacijo leta in avtobusa.

Ponudba na letališču:
Na voljo imaš brezplačen Wi-Fi, ki ga lahko koristiš s svoje pametne naprave ali uporabiš plačljive račulanike na letlališču. Nakupovanje na letališču Côte d'Azur je prava poslastica! Izbiraš lahko med 40 trgovinami, kjer lahko na zabaven način izkoristiš svoj prosti čas. Tukaj lahko tudi kupiš spominke, značilne za Provanso in jih kasneje pokloniš prijateljem in družini, brez neugodnega/ne-pristnega občutka, da si jih kupil na letališču. Izbor restavracij je precej omejen in se nahaja pred varnostno kontrolo, zato poskrbi, da si napolniš želodec pred odhodom na »gate«. Kavarn in dnevne doze kofeina prav tako ne bo manjkalo. 

Tvoja misija v Nici

Mesto Nica in njena okolica s Provanso vred je poznana širom sveta, tudi kot počivališče slavnih osebnosti, kar pomeni visoko verjetnost, da srečaš katero izmed njih na letališču samem. Morda je dama s klobukom Angelina Jolie? Ali pa sramežljiv fant s črno kapo Bradley Cooper? Odpri oči, pripravi kamero in bodi pripravljen na akacijo!

Lokacija avtobusne postaje

Nahaja se na letališču na Terminalu 1.

Naslov:

Nice Airport (Bus Stop Terminal 1)

Boulevard Maryse Bastié

06200 Nica

Pozor: Od 03.03. do vključno z 05.08je avtobusna postaja preusmerjena na Terminal 2: Boulevard Jacqueline Auriol Supérieur 06088 Nice

München ↔ Nica Marseille ↔ Nica Pariz ↔ Nica