Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Avtobus do in iz Potsdam

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.

Klikni tukaj
Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje
Velika mreža avtobusnih povezav

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 2.500 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.

Pregled naših povezav
Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.

Storitve na naših avtobusih

Vozni red za mesto: Potsdam

Najdi vozni red za prevoze med
in
Izberi dneve
Odide
prihod
Dan v tednu Spremembe Odh. Trajanje Prih. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviraj zdaj' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Čas prestopanja: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Te zanima Potsdam? Več mest, ki so znana po zgodovina:

O avtorici Patricija

Patricija Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.
Ptuj
30 let
Backpacker

Turistične informacije o mestu Potsdam

Mesto Potsdam.

Potsdam - Informacije o mestu

Med obiskom Potsdama se vam z lahkoto zazdi, da se prišli v muzej palač in gradov. Mesto Potsdam je največje in glavno mesto nemške zvezne dežele Brandenburg, od nemškega glavnega mesta Berlin, pa je oddaljeno borih 24 kilometrov proti jugu. V Potsdamu živi nekaj več kot 150 tisoč prebivalcev, med turisti širom sveta pa je mesto najbolj poznano po pomembnem zgodovinskem dogodku, ki je bil tukaj izpeljan ob koncu druge svetovne vojne, po Potsdamski konferenci. V mestu, ki je locirano ob reki Havel lahko obiskovalci uživajo v prečudovitih parkih in v neštetih zgodovinskih stavbah zahvaljujoč dejstvu, da je bilo mesto vse do leta 1918 razkošna rezidenca pruskih vladarjev. Dandanes je veliko zgodovinsko pomembnih mestnih stavb  vpisanih v UNESCO-v register svetovne dediščine, mesto pa z mestno univerzo in več kot tridesetimi raziskovalnimi inštituti slovi predvsem kot mesto znanosti.
FlixBus vas iz Slovenije v Potsdam iz Ljubljane, Maribora in Ptuja odpelje s prestopom v Münchnu.
Potsdam znamenitosti o mestu.

Potsdam - Znamenitosti

Mesto je znano po svojih treh večjih parkih, ki skrivajo prečudovite palače. Na vzhodnem delu mesta se nahaja park Babelsberg, kjer se nahaja slaven Filmski park Babelsberg ter istoimenski grad. Nedaleč stran najdemo Novi park oziroma Neuer Garten z Marmorno palačo. V  parku se nahaja tudi palača Cecilienhof, v kateri se je leta 1945 odvila Potsdamska konferenca. Najbolj znan, pa tudi največji izmed vseh treh parkov, park Sanssouci z istoimensko palačo, se nahaja na zahodnem delu mesta. Palačo je zgradil pruski kralj Friderik II, da jo je uporabljal za svojo poletno rezidenco. Pri gradnji so se zgledovali po francoskem Versaillu in jo zgradili v rokoko slogu. Palača je s svojim razkošnim parkom od leta 1990  vpisana v UNESCO-v register kulturne dediščine. Še večja od palače Sanssouci je Nova palača, na zahodni strani parka Sanssouci, ki ima kar 200 sob in je bila zgrajena v 18. stoletju. V parku najdemo tudi palačo Orangerieschloss in Kitajsko čajnico oziroma Chinesisches Haus. Gre za čajnico iz 18. stoletja v kateri si lahko ogledate zanimivo zbirko porcelana.
V Potsdamu obstaja še lepo število manjših parkov in če vam bo čas dopuščal lahko v parku Charlottenhof obiščete istoimensko palačo iz 18. stoletja v baročnem slogu.
Priporočamo vam tudi sprehod po mestu, kjer se v samem centru mesta ustavite v cerkvi sv. Nikolaja, za doživetje malo drugačnega vzdušja pa se sprehodite po Aleksandrovski oziroma po ruski četrti, ki so jo zgradili za ruske imigrante. Če pa vam je bolj pri srcu Nizozemska in  Nizozemci, najdete v Potsdamu tudi Nizozemsko četrt oziroma Holländisches Viertel.  
Potsdam mesto kultura.

Potsdam - Kultura in zgodovina

Potsdam se prvič omenja leta 993 kot slovanski kraj Potzstupimi, kar naj bi v prevodu pomenilo Pod hrasti. Leta 1660 je brandenburški knez v Potsdamu zgradil lovsko rezidenco, kmalu za tem pa so se v mestu naselili tudi francoski hugenoti ter češki, ruski in nizozemski ubežniki, kar je povzročilo hiter razvoj mesta. Mesto je kasneje prešlo v roke pruske kraljeve družine in v obdobju vladanja Friderika II Velikega se je hitro razvijalo in bilo pomembno kulturno središče. To je bilo tudi obdobje, ko je bilo zgrajenih tudi velika večina kraljevih palač. Medtem ko je bil Berlin takrat glavno mesto kraljevine Prusije, je bil v Potsdamu sedež sodišča.  
21. marca leta 1933 je v potsdamski cerkvi potekala ceremonija rokovanja med predsednikom Paulom von Hindenburgom in novim kanclerjem Adolfom Hitlerjem, dogodek, ki je znan kot Dan Potsdama, simbolizira koalicijo vojske in nacizma. Med drugo svetovno vojno, ki je sledila temu dogodku, je bilo mesto močno poškodovano zaradi bombardiranja, a je večina palač ostala v dobrem stanju.
Mesto pa je seveda najbolj poznano po zgodovinskem dogodku, po Potsdamski konferenci, ki je potekala od 17. julija do 2. avgusta 1945 v palači Cecilienhof. Na konferenci so se sestali ameriški predsednik Harry S. Truman, ministrski predsednik Združenega kraljestva Winston Churchill in generalni sekretar sovjetske komunistične partije Joseph Stalin. Osem tednov pred samo konferenco je Nemčija podpisala brezpogojno kapitulacijo in dogodek je bil namenjen dogovoru kaj naj v bodoče storijo z nacistično Nemčijo. Na konferenci so diskutirali o vzpostavitvi povojnega miru, o mirovnih pogodbah in o spoprijemih s posledicami vojne. 
Potsdam mesto nočno življenje.

Potsdam - Nočno življenje

Ne glede na to v katerem letnem času se boste mudili na obisku v mestu, vedno vam bodo na voljo najrazličnejši dogodki, od Potsdamske noči palač do glasbenega festivala Potsdam Sanssouci ter plesnega festivala Potsdamski plesni dnevi. V času poletja se izvedejo dogodki v parku Babelsberg, v času adventa pa vam močno priporočamo obisk božičnih stojnic v mestu.

Zanimivosti o mestu Potsdam

Koliko zgodovine je v tem mestu nam pove podatek, da zgodovinski spomeniki pod UNESCOVO zaščito pokrivajo okoli 500 hektarjev in da je v zaščito vključenih kar 150 stavb. Prvi so pod zaščito prešli Sanssouci, Neuer Garten, Babelsberg, Glienicke in Pfaueninsel. Dve leti kasneje so pod zaščito vključili tudi palačo in park Sacrow ter cerkev Našega odrešenika. Kasneje, leta 1999 so seznamu dodali palačo in park Lindstedt ter palačo Belvedere na hribu Pfingstberg. 
Za konec naj samo še dodamo, da v mestu Potsdam zraven čudovitih palač in parkov najdemo tudi najstarejši in največji evropski filmski studio imenovan Babelsberg, kjer so bili posneti nekateri izmed najkultnejših nemških filmov kot je Modri angel iz leta 1930 z igralko Marlene Dietrich. Babelsberg se je lahko takrat ob bok postavljal ameriškemu Hollywoodu, a ga je uničilo obdobje nacizma, ko se je veliko igralcev odločilo zapustiti Nemčijo.
 

Potsdam : Tvoja avtobusna postaja

Avtobusna vozovnica od 4,99 €
Število povezav iz Potsdam 33
Število avtobusnih postaj v Potsdam 1
Država Nemčija