Po več kot letu dni FlixBus ponovno vzpostavlja povezavo med Ljubljano in Beogradom

13/05/2021

Po več kot letu dni FlixBus ponovno vzpostavlja povezavo med Ljubljano in Beogradom

Ljubljana, 11. maja 2021 – FlixBus, sinonim za avtobusni potniški promet po vsej Evropi, po več kot letu dni nedelovanja v Srbiji ponovno vzpostavlja mednarodno avtobusno povezavo med Slovenijo in Srbijo. Od 20. maja bodo zeleni avtobusi v omejenem obsegu in ob upoštevanju epidemioloških ukrepov ponovno povezovali Ljubljano z Beogradom.

»V Sloveniji smo v manjšem obsegu začeli obratovati že prej, saj so nam to omogočile epidemiološke razmere. Ves čas smo skrbno spremljali stanje v Srbiji in se pripravljali na kakovosten začetek. Ugodne razmere in povečane potrebe po potovanju prebivalstva tako v Sloveniji in Srbiji kot po vsej Evropi so nas spodbudile k uvedbi novih povezav,« je pojasnil Ante Grbeša, direktor regije FlixBus CEE South.

Trenutno je Ljubljana kot pomembno prometno vozlišče FlixBusa in zelo privlačna turistična destinacija stabilno povezana s ključnimi središči na Hrvaškem ter v Avstriji, Nemčiji, Italiji in Švici. Zagreb, Split, Dunaj, Benetke, Zürich, München, Stuttgart in Frankfurt so samo nekatere od destinacij, ki jih FlixBus neposredno povezuje s Slovenijo.

»Ponovna uvedba povezave z Beogradom je okrepila prometno povezavo držav Srednje in Vzhodne Evrope, FlixBus pa je s to potezo najavil aktivnejšo fazo okrevanja zelene mreže širom Evrope,« je poudaril Grbeša.

Poleg Ljubljane je mogoče z zelenimi avtobusi mednarodno potovati iz Maribora in Ptuja, z nadaljnjim širjenjem FlixBusove mreže ter skladno z rastjo povpraševanja pa se bo povečevalo tudi število odhodov in uvajale se bodo nove destinacije. Kot pojasnjuje Grbeša, »se prve večje povezave pričakujejo že v začetku junija, ves naš trud pa je posvečen cilju, ki mu sledimo že od samih začetkov FlixBusa – ponuditi potnikom zanesljiva, dostopna in lahko dosegljiva potovanja.«

Kje je mogoče najti podrobnejše informacije

Vse dostopne destinacije in odhode je mogoče preveriti na spletni strani FlixBusa ali v aplikaciji ter tam tudi kupiti vozovnice.

Potnike spodbujamo, da že pri nakupu vozovnic razmišljajo o svoji varnosti in uporabijo spletni način nakupa vozovnic s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije ali spletne strani. S tem se bomo izognili nepotrebnemu fizičnemu stiku in dolgim vrstam. Posebna pozornost je posvečena okrepljenemu preprečevanju širjenja okužb, higieni in razkuževanju potniških avtobusov in voznikov, zaščitni opremi za voznike ter nadzorovanemu vstopu in izstopu potnikov glede na dovoljeno maksimalno napolnjenost avtobusov. Preventivni zaščitni ukrepi se zaradi varnosti potnikov še naprej uporabljajo.

Ker se epidemiološke razmere in z njimi tudi ukrepi stalno spreminjajo, vsem našim potnikom svetujemo, da se pred potovanjem na uradnih straneh Vlade Republike Slovenije pozanimajo o epidemioloških ukrepih drugih držav, ki jih morajo upoštevati ob prehodu državnih meja.

***

Objava u pdf.