Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Potuj in beri

Projekt Potuj in beri se je začel izvajati v sodelovanju z Alis Marić in spletnim dnevnikom Čitaj knjigu (Beri knjigo). Popeljali te bomo tja, kjer še nikoli nisi bil, vedoč, da sta potovanje z avtobusom in branje knjig neločljivo povezana. Na poti v Benetke beri o Parizu, o Dunaju beri na poti v Rio de Janeiro, uživaj v branju med poslovnim potovanjem v München… Navdih za svoje naslednje potovanje lahko najdete tudi v knjigah!

˝Svet je kot knjiga in tisti, ki ne potuje, je prebral samo eno stran.˝ (Aurelije Augustin)


Kaj smo naredili do zdaj?

Svojo zgodbo o potovanjih in branju smo začeli leta 2018 neposredno pred dogodkom Interliber. V avtobusih FlixBus smo organizirali „Lov na čarobne knjige“ in najsrečnejše potnike presenetili s knjigami pod sedežem. Z ustanovitvijo miniknjižnic FlixBus smo dokazali, da so lahko avtobusi popolno mesto za brezplačno branje, izmenjavo in darovanje knjig. „Z Alis Marić in FlixBusom po Evropi“ smo 10 ljubiteljev knjig in potovanj nagradili z obiskom Benetk in knjigarne Aqua Alte, celotno zgodbo pa smo ponovili z organiziranim obiskom Ljubljane, ki jo je UNESCO leta 2010 razglasil za svetovno prestolnico knjige.

November - mesec knjig v FlixBusu 

Raziskave so pokazale, da več kot 40 odstotkov prebivalstva v Sloveniji prebere manj kot eno knjigo na leto. Z željo po izboljšanju statistike bo FlixBus še naprej delal na ozaveščanju o pomembnosti branja in vseživljenjskega učenja.

V sodelovanju s spletnim dnevnikom Beri knjigo nadaljujemo z Lovom na čarobne knjige, a vendar letos v nekoliko drugačni obliki. Naša partnerska knjigarna vam je zagotovila knjige, ki jih bomo skupaj z vozovnicami za FlixBus delili prek družbenih omrežij. Spremljajte knjigarna Felix na Facebooku, če vas zanima, kako lahko dobite knjigo tudi sami.

S partnerji v tem projektu smo se odločili za posebne ugodnosti v njihovih knjigarnah:

  •  Felix knjigarna: Slovariji in dnevniki 1+1 gratis do 11.11.2019. oz. do razprodaje zalog

Z vsako kupljeno knjigo v knjigarni Felix boš prejel/-a tudi označevalec strani FlixBus, ki ti bo prinesel dodatne popuste za vožnjo z našimi avtobusi.

Interliber

Interliber je največji knjižni dogodek na Hrvaškem. Predstavlja platformo za promocijo knjig, pisateljev, branja, znanosti in znanja, ki združuje najpomembnejše založnike in knjigarne. Zato vas vabimo, da od 12. do 17. novembra obiščete Interliber na zagrebškem sejmu. Poiščite kotiček Čitaj knjigu (Beri knjigo) (paviljon 6), izvedite več o projektu Potuj in beri, izberite svoj zaznamek za knjigo FlixBus in sodelujete v nagradnih igrah ter osvajate knjige in brezplačna potovanja. Zaznamek lahko izkoristite ne samo za označevanje strani, ampak tudi za popust pri naslednji vožnji s FlixBusom.

Obiščite uradno stran sejma in ugotovite, kaj vas čaka na letošnjem sejmu Interliber.

Že danes kupi avtobusno vozovnico za Interliber


Marec, 2020: ,, Z Alis Marić in FlixBusom po Evropi “

Z Alis Marič še naprej potujemo po Evropi. Tokrat se bo 10 ljubiteljev knjig iz Alice odpravilo v Beograd. Izvedeli boste več o tem, kaj bomo obiskali in kako bomo v začetku leta 2020 preživeli dva dni v Beogradu.

Kontakt: marketing.cees@flixbus.com