Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Oprosti, najdeno ni bilo nobeno mesto

Videti je, da ne ponujamo destinacij, ki bi se ujemale s tvojim iskanjem. Prosimo, spremeni iskanje ali pa preveri pozneje.

Najboljše shopping destinacije v Evropi


Dunaj

Potuj z avtobusom in nakupuj na Dunaju

Avstrijska prestolnica je poznana predvsem po slavnih dvorcih, impresivnih gradovih iz davnih časov in mamljivih kavarnah, kjer strežejo sachar torto. Toda Dunaj ponuja številne možnosti za nakupovanje, ki ti jih predstavljamo v spodnem besedilu.

Več o nakupovanju na Dunaju

V kolikor si planiral shopping vikend na Dunaju, ti priporočamo obisk starega mestenga jedra, kjer boš našel veliko priljubljenih modnih znamk kot so Zara, H&M, Mango in Forever21. Prav tako priljubljene modne znamke višjega cenovnega razreda: Gucci, Armani, Prada, Jimmy Choo, Dior, Versace in še veliko več.V tem delu mesta se nehajajo tudi nekatere lokalne znamke, najdeš jih v manjšioh butikih, ki so vredni obiska.

Najbolj priljubljena nakupovalna ulica Dunaja je Mariahilfer Straße, ki jo domačini poimenujejo "Mahü". V kolikor potrebuješ počitek, obišči katero izmed lepih kavarn ali restavracij in nato nadaljuj pot do Kärntner Straße, kjer se nahaja slavni Steffl Department Store. Odlikuje ga 9 nadstropij zadnjih modnih trendov, kjer si lahko ogledaš trenutno in prihajajočo kolekcijo. Da bo tvoj dan kar se da popoln, pojdi na teraso veleblagovnice, v ličen Sky Bar in uživaj v razgledu, s kozarcem najljubše pijače.


Milano

Potuj v prestolnico mode in nakupuj v Milanu

Milano je evropska prestolnica mode. Sam sprehod po mestu te navdihne z občutkom za slog, ki ga ima tipična »Milanese«. Zdi se, kot da bi pravkar stopila iz revije Vogue. Mesto ponuja prestižne trgovine znanih modnih oblikovalcev, kot tudi tiste žepu bolj prijazne, po zadnjih trendih in podpisane s kakovostjo »Made in Italy«.

Več o nakupovanju v Milanu

Nakupovanje v Milanu: Najbolj ekskluzivne trgovine v Milanu je mogoče najti na Quadrilatero d'Oro (»zlati pravokotnik«), ki povezuje štiri ulice: Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Manzoni in Via Sant'Andrea. Tukaj boste našli blagovne znamke visoke mode kot so Missoni, Christinan Dior in Míu Míu. Sprehod mimo dovršenih izložb, uglajenih prodajalk in modnih gurujk, ki si ogledujejo kose trenutne sezone, te bo navdal z navdihom in dal občutek pravega milanskega življenja. Če ti kombinacija »haute couture« in prestižnih dobrin vzpodbudita zanimanje, zgrabi espresso in se sprehodi do Galleria Vittorio Emanuele. Ta lepa in zgodovinska galerija se nahaja na prehodu med Piazza del Duomo in Piazza della Scala, kjer boš lahko občudoval arhitekturo milanske stolnice in se sprehodil skozi prehod obdan s trgovinami priznanih blagovnih znamk kot tudi prepustil kulinaričnim užitkom nekaj manjših restavracij.

Tik ob reki, v predelu Navigli, boš našel vintage modo, ki je tudi zbirališče mladih. Dnevno urbano nakupovališče se ponoči prelevi v živahen predel, kjer si lahko privoščiš kozarček vina ali značilen aperitiv (»aperitivo«). Sprehodi se južno proti Corso di Porta Ticinese, vse do predela Brera in »Via San Marco«, kjer si lahko ob ponedeljkih in torkih zjutraj ogledaš »boljšji trg«. Tukaj lahko odkriješ nekaj trgovin s starinami in bohemskim slogom.

Če se rad pogajaš za ceno (»barantati se«) priporočamo, da obiščeš ulico Via Torino. Tukaj boš našel majhne trgovince in kreativno modo.

Tri..štiri..naj se nakupovanje začne! Začni na Piazza Duomo in ne pozabi na polno denarnico! 

Trst

Nakupovanje v Trstu. Poceni potuj z avtobusom do Trsta

Trst se nahaja tik ob meji s Slovenijo in je tako priljubljena destinacija za nakupovanje v Italiji. V samem mestu je na voljo kar nekaj trgovin, kjer najdeš priznane blagove znamke kot tudi zelo ugodne nakupe oblačil (več v nadaljevanju), njegova okolica pa ponuja kar nekaj nakupovalnih centrov in »Outletov«.

Več o nakupovanju v Trstu

Če se odpravljaš v Trst ti priporočamo obisk samega mestnega jedra. Avtobusna postaja je oddaljena 5 minut hoje od samega mestenga središča, kjer imaš na dosegu mnogo trgovin, kavarn in restavracij. Da boš dan začel-a kar se da dobro, ti priporočamo, da si privoščiš kavo, kot to počnejo Italijani. Naj bo sede v kavarni ali stoje, kar »za šankom«, saj boš tako plačal-a manj in imela na razpolago več časa za nakupovanje. Sprehodi se mimo Piazza Unità in si oglej glavni trg v mestu, ki je v neposredni bližini morja. Pot nadaljuj proti Via S. Nicolò in kasneje proti Piazzi della Borsa, kjer najdeš veliko trgovin znanih blagovnih znamk po dosegljivih cenah in nekaj trgovin višjega cenovnega razreda. Iščeš kozmetiko Mac v Sloveniji? Čeprav je pri nas še ni, jo boš lahko kupila v Trstu. V kolikor te zanimajo zares ugodni nakupi oblačil, ti priporočamo trgovino »Mirella«, ki se nehaja tik ob morju, v neposredni bližini avtobusne in železniške postaje. Tukaj boš našel oblačila po par evrov, kjer osebje v večini razume tudi slovensko, toda pripravi se na gnečo in čakanje.

V kolikor želiš opraviti nakupe na enem mestu, ti priporočamo obisk nakupovalnega središča. Izbiraš lahko med Montedorro, Il Gulia in Le torri d' Europa. Priporočamo ti slednjega, ki se nahaja na Via Italo Stevo 14/16. Na Piazza Goldoni počakaj na avtobus št. 29 in uživaj v nakupovanju, vse do 21 ure.

Komaj čakaš popuste? Odpravi se v Palmanova Outlet Village, približno 50 kilometrov od mesta Trst, kjer najdeš popuste celo leto, 7 dni v tednu. Na voljo je več kot 90 trgovin priznanih blagovnih znamk, športnih oblačil in ostalih pripomočkov. 


Zagreb

Usedi se na avtobus in potuj v Zagreb. Nakupovanje v Zagrebu je užitek!

Nakupovanje v trgovskih centrih je med Slovenci in Hrvati vse bolj priljubljeno. Glavni trgovski centri se nahajajo v neposredni bližini železniške postaje v Zagrebu. Poleg velikega izbora trgovin, nakupovalna središča ponujajo obilo možnosti za zabavo, sprostitev in druženje s prijatelji ob kavi, v restavraciji ali celo kinu..

Več o nakupovanju v Zagrebu

Podzemno mesto, ki leži pod železniško postajo v Zagrebu se imenuje »Importanne Centar«, ki ponuja priljubljene trgovine z oblačili, obutvijo in modnimi dodatki. Po nekaj letih obstoja, so se Hrvati odločili za gradnjo še enega centra, tokrat nadzemnega »Importanne Galeria«, ki se nahaja na križišču Vlačke ulice in Iblerovog trga. Poleg omenjenih, so med Zagrebčani poznani tudi Center Kaptol, Branimir Centar, Avenue Mall in seveda Arena Zagreb.

V kolikor si želiš nakupiti športne opreme se odpravi v največjo športno trgovino na Hrvaškem, King Cross, ki leži na obrobju mesta. Nakupovanje v Zagrebu je zabavno in ugodno. Kljub temu, da mesto odlikuje ogromno nakupovalnih središč, ki so vredni obiska, ne pozabi na sprehod po centru, saj se Zagreb (z muzejema na prostem: Gornji grad in Kaptol) uvršča med najlepše ohranjena stara mesta jedra v Evropi. Potuj v Zagreb z avtobusom in si privošči brezskrbno nakupovanje, kjer te parkiranje in druge nevšečnosti ne rabijo skrbeti!


Gradec

Potrebuješ nasvete za potovanje ali nakupovanje v Gradcu?

Gradec je po velikosti drugo največje mesto v Avstriji, središče avstrijske Štajerske, ki ga odlikuje bogata zgodovinska, kulturna in umetniška tradicija. Od Maribora oddajlen le 70 kilometrov, mesto je priljubljena nakupovalna destinacija. Se sprašuješ kje nakupovati v Gradcu? Tukaj boš našel nekaj uporabnih nasvetov.

Več o nakupovanju v Gradcu

V mestu je več nakupovalnih centrov, a največji so Seiersberg, Murpark, Shopping Center West, Shopping center Nord in za nas Slovence nepogrešljiva IKEA. Eden najbolj priljubljenih je zagotovo trgovski center Seiersberg, kjer imaš na voljo preko 200 trgovin znanih blagovnih znamk, kot so H&M, Zara, Guess, Boss, Kiko...Nakupovalni center City Park se nahaja v vzhodnem delu mesta in je poleg običajnih trgovin zanimiv za ljubitelje elektrosnkih naprav. Poglej v trgovino Saturn, ki se nahaja na ulici  Lazarettgürtel. V sklopu Shopping centra West najdeš švedskega velikana IKEO, kjer boš lahko ugodno opremil dom. Kako do nje? Na trgu Jakominplatz počajkaj na tramvaj št.5, vse do Puntigam, kjer se usedi na avtobus št.65.

Ti je bolj všeč nakupovati po mestu Gratz? Potuj v Gradec z avtobusom in obišči ulice Herrengasse, Schmiedgasse, Stempfergasse, Murgasse, Sackstraße in Hauptplatz (glavni trg). Prepričani smo, da boš našel nekaj zase! :)