§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Zeleno omrežje od Bordeauxa do Bukarešte

Sporočilo za javnost, 21/01/2016

Evropski vodja osvaja srednjo in vzhodno Evropo – “Zeleno omrežje od Bordeauxa do Bukarešte”

++ FlixBus odpira novo vejo v srednji in vzhodni Evropi – regiji CEE ++ Pogoste povezave do središč v 6 državah regije CEE (npr. Bratislava, Budimpešta, Zagreb) ++ Nove povezave in destinacije že v pripravi ++ Zelena mobilnost: Potniki imajo dostop do najširše medkrajevne avtobusne mreže v Evropi ++

München/Berlin/Pariz/Milano, 21. januar 2016 – FlixBus, evropski ponudnik medkrajevnih in mednarodnih avtobusnih prevozov, širi svojo mrežo v srednjo in vzhodno Evropo. Nova središča na Hrvaškem, Madžarskem, Slovaškem in Češkem so povezana tudi do 15-krat dnevno. Potniki iz šestih držav regije lahko zdaj izkoristijo možnosti zelene mobilnosti in uživajo v mednarodni dostopnosti, kmalu pa prihaja še več povezav v državah regije.

“Zeleno omrežje od Bordeauxa do Bukarešte”

V januarju FlixBus vzpostavlja dnevne povezave v približno 50 destinacij na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, Poljskem, Hrvaškem in v Sloveniji. Prestolnice kot Bratislava in Praga so do 15-krat dnevno povezane z evropskimi središči, kot sta Dunaj in Berlin. Generalni direktor in ustanovitelj André Schwämmlein ob tem pravi: “Trenutno ponujamo pogoste povezave in mednarodni dostop iz šestih držav srednje in vzhodne Evrope, nove linije v Bolgarijo, Romunijo ter Bosno in Hercegovino pa so že v pripravi. Naslednji korak bo zeleno omrežje od Bordeauxa do Bukarešte.”

FlixBus je bil lansiran leta 2013 v Nemčiji kot pomemben igralec na državni ravni, danes pa upravlja z več kot 45.000 dnevnimi povezavami do 550 destinacij v 16 evropskih držav in tako tvori najširšo medkrajevno mrežo avtobusnih storitev.

Nova veja FlixBus CEE in avstrijski strateški partner

Nekdanji start-up je v letu 2015 odprl podružnice in državna omrežja v Franciji, Italiji in na Nizozemskem. Strateško sodelovanje z avstrijskim podjetjem Blaguss Group zdaj omogoča vzpostavitev nove veje podjetja “FlixBus CEE” (Central & Eastern Europe). André Schwämmlein: “Blaguss je najboljši partner za naš vstop na ta novi trg. Poleg modernega voznega parka z luksuznimi avtobusi se lahko zanesemo tudi na njihove večdesetletne izkušnje v regiji.”

Zelena mobilnost: Najboljša storitev za najboljšo ceno

S cenami vozovnic od 5 evrov, brezplačno brezžično internetno povezavo, klimatiziranimi avtobusi z več prostora za noge, enostavno rezervacijo in njenim urejanjem FlixBus postavlja nove standarde za evropske popotnike. Brezplačna aplikacija FlixBus-App za operacijske sisteme iOS, Android in Windows prinaša enostaven “check-in” brez papirnate vozovnice in najnovejše informacije o potovanjih. Avtobusi za dolge razdalje ponujajo najbolj učinkovit in okolju prijazen način potovanja. Zeleni vozni park odgovarja najstrožjim zahtevam po udobju, varnosti in trajnosti. FlixBus ponuja tudi individualno kompenzacijo ogljikovega dioksida za posamezno potovanje, več informacij o tem pa je dostopnih na povezavi: www.flixbus.si/podjetje/druzbena-odgovornost.

Tehnološki start-up sreča tradicionalno ponogo

Osnovan na edinstvenem poslovnem modelu in povezavi z regionalnimi partnerji v ponogi majhnih in srednje velikih avtobusnih podjetij FlixBus združuje podjetniški duh in digitalno poslovanje z izkušnjami, strastjo in kakovostjo panoge. Finančno podprt z strani investitorja General Atlantic je FlixBus trenutno na poti v ostalo Evropo.

Download Press Release (PDF)