Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Slovenski FlixBus X za močnejšo in pogostejšo povezavo ter dostop do Slovenije

Slovenski FlixBus X za močnejšo in pogostejšo povezavo ter dostop do Slovenije 

Slovenski FlixBus X za močnejšo in pogostejšo povezavo ter dostop do Slovenije

++ FlixBus praznuje dve leti uspešnega poslovanja v Sloveniji

++ Od 14. junija Slovenski FlixBus X v sodelovanju z Nomagom: krepitev Ljubljane kot prometnega središča FlixBusa

++ 500.000 potnikov je v Sloveniji prepoznalo prednosti zelenega potovanja

++ 60 dnevnih odhodov iz Ljubljane: z globalno rastjo FlixBusa, Slovenija vse bolj dostopna potnikom

++ FlixMobility poleg FlixBusa je začel vožnje z vlaki ter razvil blagovno znamko FlixTrain in se še naprej širi na trg ZDA

Ljubljana, 12. 6. 2018. – Dve leti po vstopu Slovenije v zeleno mrežo FlixBusa in eno leto po začetku uspešnega poslovanja s prvim slovenskim avtobusnim partnerjem Nomago (ki je do tedaj deloval pod imenom Avrigo), je največji avtobusni prevoznik v Evropi na današnji medijski konferenci napovedal novo povezavo slovenskih mest . Od 14. junija, ker bo povezovala Gradec (AT) in Pula (HR) ter Celovec (DE) in Baško na otoku Krku (HR) prek Ljubljane, postane le-ta središče Slovenskega FlixBus X in eno najmočnejših prometnih vozlišč FlixBusa v tem delu Evrope.

Zahvaljujoč mrežnem načrtovanju je povezana skoraj vsa Slovenija, Ljubljana pa kot prometno središče postane še močnejše presečišče linij FlixBusa. Tudi s tem Slovenskim FlixBus X-om, ob prihodu v Ljubljano in v 30 minutah lahko se iz Ljubljane nadaljuje tudi na druge destinacije. Za potnike iz Slovenije to pomeni lažji dostop do drugih hrvaških, avstrijskih ali nemških mest.

»Ko smo lani začeli sodelovanje z našim prvim slovenskim partnerjem Nomago, smo že takrat prepoznali potrebo po močnejši in pogostejši povezavi med slovenskimi mesti in sosednjimi državami. Slovenski FlixBus X je odgovor na številne kombinacije potovanj iz ali v Slovenijo.« - je dejal Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za regijo FlixBus CEE.

Ljubljana kot ena izmed najmočnejših prometnih križišč FlixBusa v tem delu Evrope je zagotovila 60 dnevnih odhodov zelenih avtobusov.

Dve leti FlixBusa v Sloveniji

Slovenija se je junija leta 2016 pridružila FlixBus zeleni mreži in je od takrat zabeležila stalno rast linije, pogostost odhodov in povezanih destinacij. FlixBus je v Sloveniji povezal 8 destinacij: Ljubljano, Maribor, Celje, Ptuj, Bled, Postojno, Koper in Portorož s 13 evropskimi državami neposredno (HR, HU, IT, AUTCZ, SK,DE, CH, RO, CZH, BIH, FRA, ESP). To alternativo za potovanja je prepoznalo več kot 500.000 potnikov po vsej Sloveniji.

Zahvaljujoč uspešnem sodelovanju z Nomagom, Ljubljana v letu 2016 prvič postaja izhodišče FlixBusa v Sloveniji, z direktno povezavo z Dunajem ter z letališčem na Dunaju in z Bratislavo.Z direktnim povezovanjem Ljubljane in Budimpešte letos v aprilu in s širitvijo linij in odprtjem Slovenskega FlixBus X-a je bil zaznamovan drugi rojstni dan FlixBusa v Sloveniji, prvo leto uspešnega partnerstva ter napovedan nadaljnji razvoj sodelovanja in načrtov za razvoj FlixBus mreže v regiji.

»Ljubljana se je s 60 dnevnih odhodov razvila v eno od najmočnejših FlixBus prometnih križišč v tem delu Evrope. Sledi jo Maribor, s ciljem zadovoljenja potreb potnikov po preprostih in cenovno ugodnih potovanjih po vsej Evropi. Veseli nas, da je že več kot pol milijona potnikov, v Sloveniji prepoznalo FlixBus kot varen in udoben, ampak tudi alternativen način potovanja.« - je dodal Dean.

Z nedavno začetim sodelovanjem s Petrolom je FlixBus zagotovil široko mrežo prodaje vstopnic po vsej Sloveniji, pa tudi meščanom olajšal dostop pri opravljanju njihovih vsakodnevnih aktivnosti.

Razvoj FlixBusa na globalni ravni, krepi tudi razvoj Slovenije

Z nenehnim vlaganjem v razvoj in neprekinjeno globalno rastjo, je FlixBus dosegel prisotnost v 27 evropskih državah in v ZDA, ki povezuje več kot 1.700 destinacij z več kot 250.000 dnevnih povezav. Tako tudi Slovenija kot del FlixBus zelene mreže postaja dostopna za vse večje število potnikov.

FlixBus je v 5 letih prepeljal več kot 100 milijonov potnikov.Januarja letos je napovedana širitev v Ameriko in odprta pisarna v Los Angelesu. Konec maja so v Kaliforniji začele z obratovanjem tudi prve linije.

Po širitvi na ameriški trg, FlixBus širi svoje storitve tudi na železnice in konec marca, je začel z obratovanjem prvi FlixTrain v Nemčiji. Do konca leta železnice bodo povezale 28 destinacij in jih bo mogoče kombinirati z FlixBusom.

Na začetku aprila je FlixBus postal prvo podjetje na svetu, ki je začelo testiranje E-Busa (električni avtobusi) na dolge razdalje. Prve testne vožnje so se že začele v Franciji med Parizom in Amiensom, drugi Flix-E-Bus pa bo začel z obratovanjem v poletnih mesecih od Hessena do Baden-Württemberga v okviru širitve nemškega domačega omrežja v času turistične sezone.​​​​​​

Sporočilo v pdf.formatu