§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

FlixMobility je po FlixBusu razširil svoje poslovanje na železnice: FlixTrain začenja s prvimi zelenimi linijami v Nemčiji

flixtrainSI

FlixMobility je po FlixBusu razširil svoje poslovanje na železnice: FlixTrain začenja s prvimi zelenimi linijami v Nemčiji 

++ FlixMobility predstavlja prvi FlixTrain v Nemčiji

++ Hamburg, Düsseldorf in Köln so prve FlixTrain destinacije; do konca letošnjega leta 28 novih destinacij

++ Novo doba mobilnosti: FlixTrain in FlixBus spreminjajo prihodnost potovanj

++ FlixBus ZDA 

Zagreb / Ljubljana, 8. 3. 2018. –  Pet let po tem ko so prvi FlixBus avtobusi začeli svoje potovanje, v svojo zeleno mrežo FlixBus dodaja tudi mrežo železnic. FlixTrain z rednimi linijami v Nemčiji pričenja 24. marca 2018. Prve linije bodo povezovale destinacije Hamburg, Düsseldorf in Köln.  Do konca letošnjega leta pa bo v Nemčiji s FlixTrainom povezanih še 28 destinacij.

˝Avtobus in vlak se popolnoma dopolnjujeta.  S tem ko smo v FlixMobility dodali še FlixTrain smo dostopni še večjemu številu potnikov.” - André Schwämmlein, direktor in soustanovitelj skupine FlixMobility. ˝S to potezo želimo predstaviti na kakšen način so lahko daljša potovanja udobna po dostopnih cenah.” - dodaja André.

FlixTrain in FlixBus razširjata ponudbo okolju prijazne alternative osebnim vozilom

FlixTrain bo do 24. marca postal del FlixBus zelene mreže v Nemčiji. S tem bo nudil dodatno alternativo osebnim vozilom in boljšo povezanost. Prve 3 destinacije se bodo dopolnjevale z novimi, tako da bo do konca letošnjega leta v omrežje železnic povezanih 28 destinacij.

˝Poskušamo ponuditi cenovno ugodno in ekološko alternativo potovanjem z osebnimi vozili. Cilj FlixMobilitija je prepričati obstoječe in nove potnike, da je koriščenje javnega prevoza na daljše relacije udobna možnost. Z našo novo mrežo, ki kombinira avtobuse in vlake ustvarjamo trajnostni koncept za prihodnost mobilnosti.” - izjavlja Schwämmlein. 

Širjenje mreže, inovacije in FlixBus ZDA

Od začetka poslovanja leta 2013, je s FlixBusom potovalo več kot 100 milijonov potnikov, ki je koristilo 250.000 dnevnih linij. V letu 2018 FlixMobility nadaljuje z investicijami v razvoju mreže, ki vključuje tudi nove mednarodne linije in nove destinacije po 27 državah v katerih FlixBus trenutno deluje. Poleg Evrope začenja FlixBus z začetkom leta 2018 obratovati tudi v Ameriki, s prvimi povezavami med Kalifornijo in jugozahodno Ameriko.

˝V zadnjih petih letih je FlixBus spremenil način na katerega se potuje po Evropi. Skupaj s FlixTrainom in lansiranjem novih linij v Ameriki, želimo še večjemu številu potnikov omogočiti trajnostno in udobno potovanje v naslednjih petih letih.”  - zaključuje Schwämmlein.

Sporočilo v pdf. formatu