Avtobus do in iz Kopenhagen

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Kopenhagen

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Kopenhagen

Kopenhagen - Informacije o mestu

Danska prestolnica Kopenhagen, je čudovito pol milijonsko mesto polno prijaznih domačinov, ki jim angleščina ni tuja. Mesto je poznano po dobrem pivu in široki izbiri tradicionalne danske hrane ter po zgodovini v kateri kraljujejo neustrašni Vikingi. To slikovito skandinavsko mesto je dandanes mešanica srednjeveške in sodobne kulture in arhitekture ter velja za največje mesto v Skandinaviji. Zaradi svoje lepote je mnogokrat poimenovano tudi Severni Pariz.

Mesto je odlična izbira za podaljšan vikend izlet. Oglejte si glavna simbola mesta, malo morsko deklico in mestni predel Nyhavn, sprehodite se po najdaljši nakupovalni ulici v Evropi, ulici Stroget, obiščite zabaviščni park Tivoli ter zavijte v slavno prodajalno danskih igrač Lego, ki otroke, pa tudi odrasle razveseljujejo že od davnega leta 1932. Predvsem pa uživajte v umirjenem in urejenem danskem načinu življenja in v prijetni skandinavski atmosferi.

Mesto je tudi odlična iztočnica za nadaljnjo raziskovanje Danske ali celo Švedske, saj je Kopenhagen s švedskim mestom Malmö od leta 2000 povezan z mostom Øresund, med mestoma pa poteka tudi FlixBusova linija.

Kopenhagen - Znamenitosti

Na svetu je le malo razglednic mesta Kopenhagen na katerih ni upodobljen slavni Nyhavn. Mestno četrt, kjer stranski kanal obdajajo raznobarvne hiše in je ponudba lokalov ter restavracij neskončna, dan in noč oblegajo trume turistov. Slednje oblegajo tudi slavni kip male morske deklice, ki je posvečen danskemu pravljičarju Hansu Christianu Andersenu. Mnogi turisti so ob pogledu na morsko deklico razočarani, saj je bronast kip deklice resnično majhen, v višino meri le 165 centimetrov, težak je 175 kilogramov. Nahaja se na granitnem kamnu ob pomolu Langelinie, kamor so ga postavili leta 1913.

Ko se boste nahajali zraven mostu Højbro, pokukajte v vodo in zagotovo boste opazili nenavadne skulpture. Gre za manj znan simbol mesta, bronasto skulpturo morskega dečka in njegovih sinov iz leta 1992, ki je delo umetnice Suste Bonnen.
Sprehodite se po najdaljši nakupovalni ulici v Evropi, ulici Stroget in poiščite spominke za domov, nadaljujete po ulici proti zahodu in prišli boste do glavne mestne hiše in do zabaviščnega parka Tivoli, ki stoji v njeni neposredni bližini in so ga prvič odprli že davnega leta 1843.

Oglejte si najstarejšo trgovsko hišo (Børsen) v Evropi iz 17. stoletja, s posebnim stolpom na katerem so upodobljeni štirje zmaji ter se podajte do nekdanje kraljeve palače Christiansborg ali pa pred zimsko rezidenco danske kraljeve družine Amalienborg točno ob poldne opazujete menjavo kraljeve straže. Od tam se sprehodite do razkošne mestne operne hiše, ki je do izgradnje operne hiše v Hamburgu veljala za najdražjo v Evropi.

Oglejte si še edinstven krožni most (Cirkelbroen) in obiščite grad Rosenborg ter botanične vrtove ali pa čas preživite v katerem izmed mnogih muzejev v mestu.

Kopenhagen - Kultura in zgodovina

Ime mesta izhaja iz starodanske srednjeveške besede Købmannahavn in v prevodu pomeni trgovsko središče. Začetki mesta segajo nazaj vse do časa Vikingov, ko je bila na območju današnjega Kopehagna ribiška vas z imenom Havn (v slovenščini pristanišče). Uradno je bilo mesto ustanovljeno v 12. stoletju, ko je kralj Valdemar I. škofu Absalonu naročil gradnjo mesta, s čemer je želel zaščititi trgovske poti. Leto 1167, ko je bila zgrajena utrdba velja za uradno leto ustanovitve mesta. Mestno pristanišče je pripomoglo k hitri rasti in razvoju mesta, ki je kmalu postalo pomembno trgovsko središče. Leta 1443 je Kopenhagen mestu Roskilde prevzel naziv glavnega mesta Danske in kmalu je bila ustanovljena tudi prva mestna univerza. Mesto je velik arhitekturni razvoj doživelo v času vladanja kralja Kristijana IV., ko je bil zgrajen grad Rosenborg, borza, ter mestna četrt Christianshavn. 17. stoletje je zaznamovala vojna med Dansko in Švedsko, poimenovana kalmarska vojna. V 18. stoletju pa so mesto prizadeli kuga in dva uničujoča požara. V času druge svetovne vojne je Danska razglasila nevtralnost, a so jo Nemci kljub temu okupirali in mesto je pod okupacijo ostalo vse do konca vojne, ko so ga osvobodili Britanci.

Kopenhagen - Nočno življenje

Povsod po mestu najdemo stojnice s ponudbo danskih hot-dogov, ki jih preprosto morate poskusiti. Značilni so tudi odprti sendviči (smørrebrød) z najrazličnejšimi nadevi in pa tudi morske specialitete. Tisti z bolj prefinjenim okusom imate v mestu restavracije z Michelinovimi zvezdicami. Vsi ljubitelji piva pa ne smete izpustiti ogleda pivovarne Carlsberg, ki ima bogato 170 letno tradicijo. V pivovarni najdemo tudi največjo zbirko neodprtih pivovskih flaš na svetu.

Mesto poskrbi za vse okuse, tudi ko je govora o nočnem življenju. Odpravite se v klub Chateau Motel, ki spada med največje v mestu in kjer lahko na štirih nadstropjih doživite unikatno klubsko izkušnjo.

V mestu se vedno kaj dogaja. V mesecu maju je izveden festival piva, obiskovalci lahko tekom poletja uživajo v glasbenih in kulturnih ter kulinaričnih dogodkih in festivalih.

Zanimivosti o mestu Kopenhagen

Prava posebnost Kopenhagna pa je samooklicano, a obenem tudi priznano, svobodno mesto Christiania, ki ga najdemo le nekaj minut stran od mestnega središča. Christiania je neverjeten kontrast danski discipliniranosti, ubogljivosti in urejenosti. Mesto se je razvilo na nekdanjem vojaškem območju in se danes razteza na 34 hektarjih ter ima slabih 1000 prebivalcev, ki jim je blizu hipijevski način življenja in trgovanje z najrazličnejšimi rastlinami. Danska vlada je že leta 1989 sprejela tako imenovani Zakon Christiania, s katerim ji priznava poseben status.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti